HOME  |  Wijkteam West

Wijkteam West

Als je aan de westkant van de gemeente Schagen woont en aan de gemeente vraagt om hulp, komt iemand van wijkteam West bij je langs. Wie zijn die mensen? Wat doen ze? Met welke vragen kun je bij hen terecht?

Wijkteam West werkt in het gebied met onder meer Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Stroet, ’t Rijpje, wijk Waldervaart in Schagen, Eenigenburg, Valkkoog en Groenveld. Het team bestaat uit negen mensen

Het wijkteam helpt iedereen met een ondersteuningsbehoefte. Inwoners die zorg nodig hebben, begeleiding of dagbesteding kunnen het wijkteam vragen. Het kan ook gaan om gezinnen met bijvoorbeeld opvoedingsvragen, vragen rond werk en inkomen of hulp bij het oplossen van schulden.

Wie het wijkteam wil bereiken, kan dat doen via het contactformulier of door te bellen 0224-210 400 en de vraag voor te leggen. Is het echt een zaak voor het wijkteam en niet voor de huisarts of maatschappelijk werk, dan wordt een afspraak gemaakt en komt een wijkteamconsulent bij je langs. Tijdens dat keukentafelgesprek krijgen de aanvrager zelf en de gemeente inzicht in wat nodig is en wat je zelf nog kunt doen. Vaak is er meer nodig dan uit de eerste melding blijkt. Vaak weten de mensen zelf niet wat er allemaal mogelijk is. Het wijkteam stimuleert en adviseert. Soms is ondersteuning vrij eenvoudig te regelen, soms is een zorgaanbieder of gespecialiseerde zorg nodig.

Soms kun je hulp uit je eigen netwerk regelen en helpt het wijkteam daarbij, soms is er een andere mogelijkheid. Het wijkteam heeft specialisten in huis op het gebied van Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) die zorg- en begeleidingsvragen doen; jeugdzaken, geldzaken (schulddienstverlening). De kennis en ervaring van alle consulenten draagt bij aan de kracht van het totale wijkteam. Het mooiste resultaat voor consulenten van het wijkteam is als ze kunnen bijdragen aan het geluk van de inwoner en je weer in je eigen kracht kunnen zetten. Wat het wijkteam voor een inwoner kan doen en ook hoe de inwoner veel zelf kan, kunt u hier op de site vinden.