HOME  |  Wijkteam Noord

Wijkteam Noord

Wijkteam Noord werkt in het gebied Groeneweg, Schagerbrug, Callantsoog, ’t Zand en Oudesluis. Het team bestaat uit negen mensen.

Het wijkteam helpt iedereen in het werkgebied die ondersteuning nodig heeft. Inwoners die zorg nodig hebben, begeleiding of dagbesteding. Het kan ook gaan om gezinnen met opvoedingsvragen, vragen rond werk en inkomen of hulp bij het oplossen van schulden.

Wie het wijkteam wil bereiken, kan dat doen via het contactformulier of bellen naar 0224-210 400 en de vraag voor te leggen. Is het echt een zaak voor het wijkteam en niet voor de huisarts of maatschappelijk werk, dan wordt een afspraak gemaakt en komt een wijkteamconsulent thuis langs. Tijdens dat keukentafelgesprek krijgen zowel de aanvrager als de gemeente inzicht in wat nodig is en wat iemand zelf nog kan. Soms is er meer nodig dan uit de eerste melding blijkt. Vaak weten de mensen zelf niet wat er allemaal mogelijk is. Soms is ondersteuning vrij eenvoudig te regelen, in andere gevallen is een zorgaanbieder of gespecialiseerde zorg nodig.

Soms kun je hulp uit je eigen netwerk regelen en helpt het wijkteam daarbij, anders zijn er andere mogelijkheden. Het wijkteam heeft specialisten in huis op het gebied van Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) die zorg- en begeleidingsvragen doen. Ook heeft het wijkteam specialisten op het gebied van jeugd die opvoeding gerelateerde vragen oppakken en specialisten op het gebied van schulddienstverlening, die ondersteuning bieden bij financiën.

De kennis en ervaring van alle consulenten draagt bij aan de kracht van het totale wijkteam. Het wijkteam wil graag bijdragen aan het geluk van de inwoner en iedereen weer in eigen kracht kunnen zetten.