Sluit venster x

Door een lage bezetting is het erg druk bij het wijkteam. Het kan langer duren voordat uw WMO-aanvraag wordt behandeld. De wachttijd kan oplopen tot 6 weken. Onze excuses voor het ongemak.

HOME  |  Opvoedinformatie

Opvoedinformatie

Iedere ouder heeft wel eens vragen over opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Voor algemene opvoedingsinformatie vanaf de geboorte van een kind tot aan de jong-volwassenheid kunt u terecht op www.opvoeden.nl.

Soms lukt het niet

Het opvoeden van kinderen gaat met vallen en opstaan. Kinderen zijn niet altijd even makkelijk. Spijbelen, een boze bui, niet luisteren, te laat thuis komen en liegen horen allemaal tot het gedrag van opgroeiende kinderen. Soms kan dit gedrag langere tijd aanhouden en bent u als ouder/opvoeder niet in staat om dit te corrigeren. Als opvoeder kunt u zich dan machteloos, onzeker, bezorgd of zelfs kwaad voelen.

Wat kunt u zelf?

Veel ouders hebben vragen en weten het soms 'even' niet meer. Het is ook best ingewikkeld. U kunt dan mogelijk binnen uw eigen netwerk terecht (familie, vrienden, leerkracht, voetbaltrainer e.d.) voor tips en/of ondersteuning. Ook zijn er op het internet zijn veel sites te vinden waar een breed scala aan vragen wordt beantwoord en waar u informatie, tips en trucs kunt lezen rondom opvoeden en opgroeien.

Enkele voorbeelden:

  • opvoeden.nl - op deze site vind je informatie over alle opvoedingsfases en over veel verschillende onderwerpen.
  • jmouders.nl - op deze site vindt u veel informatie en tips met betrekking tot opvoeden en opgroeien.

U kunt voor tips en idee├źn ook terecht op onze hulpwijzer.

Opvoedondersteuning en een opvoedspreekuur is dicht bij huis beschikbaar, u kunt een afspraak maken via:

GGD Hollands Noorden telefoon: 088 - 01 00 550 of de via de website ggdhn.nl/opvoedvraag.