Ondersteuning

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Het wijkteam tijdens de coronacrisis  |  Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning bij beperkingen of zelfstandig thuis wonen tijdens de coronacrisis

Ervaart u beperkingen tijdens de coronacrisis? Heeft u door lichamelijke klachten moeite om het huishouden te doen? Zit u in (thuis) quarantaine en heeft u hulp nodig? Of heeft u veel zorgen over iemand? Het wijkteam en diverse organisaties kunnen met u meedenken en ondersteuning bieden waar mogelijk tijdens de coronacrisis.

Ondersteuning

Naast de problemen die u ondervindt door de coronacrisis, kunnen zich ook andere problemen voordoen op allerlei gebieden in uw leven. Bijvoorbeeld bij ouderen die zelfstandig thuis wonen of mensen met lichamelijke of geestelijke klachten. Het wijkteam bekijkt eerst of de algemene ondersteuning bij uw situatie past. Blijkt dat niet voldoende? Dan kijkt het wijkteam of u in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de gemeente.

De algemene ondersteuning kan gericht zijn op:

  • Het doen van boodschappen.
  • Het bieden van een luisterend oor.
  • Emotionele ondersteuning.

Woningaanpassingen en dagbesteding

Aanpassingen in de woning zijn momenteel moeilijk te beoordelen voor het wijkteam, omdat er geen huisbezoeken plaatsvinden. Het kan daardoor langer duren voordat het wijkteam contact met u zoekt. Hulpvragen over dagbesteding beoordeelt het wijkteam telefonisch. Door de coronacrisis kan de invulling van de dagbesteding er anders uitzien in verband met de maatregelen.

Contact

U kunt het wijkteam op de gebruikelijke manier benaderen via het contactformulier of telefonisch via (0224) 210 400.

Organisaties voor algemene ondersteuning

Wonen plus welzijn

Voor emotionele ondersteuning, maaltijdvoorziening, ondersteuning bij boodschappen en hulp op maat kunt u bij hen terecht.
Telefoonnummer: (0224) 291 042
E-mailadres: schagen@wonenpluswelzijn.nl of info@wonenpluswelzijn.nl
Website: wonenpluswelzijn.nl

Mee & de Wering

De professionals en talloze vrijwilligers staan voor u klaar om te ondersteunen op allerlei levensgebieden, zoals financiën, mantelzorg of geestelijke klachten. MEE & de Wering is er voor iedereen.
Telefoonnummer: (088) 0075 000
E-mailadres: info@meewering.nl
Website: meewering.nl

Mantelzorgcentrum

Bent u mantelzorger en loopt in deze periode ergens tegenaan op emotioneel of praktisch vlak? Of wordt u verzorgd door een mantelzorger en bent u eenzaam? Het Mantelzorgcentrum helpt u graag.
Telefoonnummer: (0224) 745 059
E-mailadres: info@mantelzorgcentrum.nl
Website: mantelzorgcentrum.nl

MIND

Hoe blijf je ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? MIND heeft tips, adviezen, livestreams, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. De professionals en lotgenoten bieden ondersteuning.
Telefoonnummer: 0900 1450
E-mailadres: info@wijzijnmind.nl
Website: wijzijnmind.nl

Rode kruis

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Neem dan contact op met de hulplijn van het Rode Kruis.
Telefoonnummer: (070) 4455 888
Website: rodekruis.nl

ANBO

Heeft u vragen of advies nodig op het gebied van wonen, gezondheid of financiën in deze tijd? Ook voor een praatje, de boodschappenhulp en online activiteiten tijdens de coronacrisis kunt u bij hen terecht.
Telefoonnummer: (0348) 466 666
E-mailadres: info@anbo.nl
Website: anbo.nl

Mantelzorglijn

Zorgt u voor een ander en heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u terecht bij de Mantelzorglijn voor een praatje of advies over uw persoonlijke situatie.
Telefoonnummer: (030) 7606 055
E-mailadres: mantelzorglijn@mantelzorg.nl
Website: mantelzorg.nl

De luisterlijn

Bij de luisterlijn kunt u dag en nacht terecht voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Een luchtig praatje of emotionele steun.
Telefoonnummer: (088) 0767 000
E-mailadres: ehulp@deluisterlijn.nl
Website: deluisterlijn.nl