Het wijkteam tijdens de coronacrisis

Informatie over het coronavirus
HOME  |  Het wijkteam tijdens de coronacrisis

Het wijkteam tijdens de coronacrisis

Heeft u ondersteuning of hulp nodig? U kunt nog steeds met uw vragen bij het wijkteam terecht. Juist nu denken de consulenten van het wijkteam mee om een oplossing te vinden. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er nog wel zijn vanuit diverse organisaties die algemene voorzieningen aanbieden (zie kader). Zij doen hun uiterste best om maatwerkvoorzieningen (zie kader) in te zetten wanneer dit noodzakelijk is. Ook nu alle consulenten thuis werken en niet op huisbezoek kunnen komen. Zolang de maatregelen gelden tegen verspreiding van het coronavirus, kunnen niet alle maatwerkvoorzieningen worden geboden. Ook is het niet altijd mogelijk om een voorziening direct in te zetten. Dit omdat een onderzoek momenteel niet volledig mogelijk is. Toch kan er wel veel. Mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligersorganisaties in onze gemeente! Onder de diverse kopjes ziet u hoe de hulp en ondersteuning er in verschillende situaties uit kan zien.

U kunt het wijkteam op de gebruikelijke manier benaderen via het contactformulier of telefonisch via (0224) 210 400.

Een algemene voorziening is voor iedere inwoner van de gemeente beschikbaar. Bijvoorbeeld een maaltijdservice, boodschappen­servicedienst, hulp bij taal of thuisadministratie, opvoedadviezen, algemeen maatschappelijk werk of mantelzorgondersteuning.

Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk, als algemene voorzieningen niet voldoende zijn. Bijvoorbeeld individuele bege­leiding, of een aanpassing in huis. Een maatwerkvoorziening krijgt u alleen na een onderzoek door de gemeente.